Madeleine Svendsen

tjuefjerde desember

  • Skrevet 26.12.2012 klokka 22:42
  • Kategori: Hverdag

Som barn var julemorgenen det beste hun visste. Nå, sytten og et halvt år inn i livet, er det fremdeles litt magi igjen oppi julestrømpen. Det hviler en helt spesiell ro over disse morgentimene. Alt føles på plass, alt kjennes slik det er ment å være. Dynen klemmer mykt rundt kroppen. På lakenet ligger godteripapir. Askepott har fått sin prins, og Sonja har funnet julestjernen.

Smil, sier hun til hunden. Fanger ham i kameralinsen. Ber ham sitte pent foran treet. Labbene tråkker i stedet på parketten, og snuten blir lenger og lenger. Han vet det ligger spekepølse under julegranen. Han kan lukte det. Mang et forsøk må til, før bildet omsider blir perfekt. Det er nesten så han ser litt stolt ut der han sitter.

Verdens fineste hund, er han.Klokken er fem presis. Huset dufter av ribbe og medisterkaker. Bordet er dekket, lysene er tent og sølvguttene synger julen inn. Rommet føles lunt. I luften ligger forventning. Snart vil bestemoren, onkelen og fetteren også være her. Familien samlet. En fin julekveld skal det bli, tenker hun. 

La oss ta et bilde sammen vi to, sier fetteren. Setter seg ved siden av henne. De fjaser. Knipser. Ender til slutt opp med et bilde de begge synes er fint. Foreviget er de der de smiler inn i kameraet, samtidig som de begge i sidesynet er vitne til at hunden hopper opp på bordet og begynner å spise av kakefatet.Det er ikke lenger flere gaver under juletreet. Alle er de blitt pakket opp og satt pris på. Huset er stille, alle har lagt seg. I hjørnet ligger hunden og sover tungt med hodet på en konvolutt. Han snorker. Drømmer nok om spekepølse. Papegøyen kurrer og sier god natt. Utenfor har snøen igjen begynt å falle, og små krystaller føyer seg til det tykke, hvite teppet som har lagt seg til rette.

Hun lukker øynene. I dag har vært en veldig god dag.Har dere hatt en fin jul? Fikk dere noe på ønskelisten?

a little sparkle

  • Skrevet 14.12.2012 klokka 15:20
  • Kategori: Hverdag

Av og til er det helt greit å gi seg selv noe fint.

// Bella nail polish i fargen space queen, ice og disco. Maria liquid eyeliner i fargen black og silver. Samtlige fra Gina Tricot.

på reservebatteri

  • Skrevet 05.12.2012 klokka 21:44
  • Kategori: Hverdag

Ettersom jeg grovt utnyttet tirsdag hva søvn angår, fikk jeg naturligvis ikke sove igjen da natten falt på. Dette medførte at jeg superopplagt spratt opp av sengen klokken halv seks i dag morges, og det til tross for kun en og en halv times fravær av bevisstheten å vise til. Deretter troppet jeg opp på klasserommets terskel klokken åtte presis, riktig nok med en ubehagelig kribling i øyehulene og hjernestammen, men fremdeles like superopplagt. Likevel medbrakte jeg en boks energidrikk som et aldri så lite ess i ermet, bare for å forebygge eventuell kortslutning tre timer senere.

Men så hendte altså det vidunderlige! Ikke at jeg nå nettopp hørtes ut som en karakter i et skuespill av Henrik Ibsen, men det at jeg etter tre timer rett og slett var ferdig med engelsktentamen. Det på personlig rekordtid og attpåtil med, etter min oppfatning, det eneste brukbare produktet jeg har klart å avlevere i engelskfaget så langt denne terminen.

Klokken halv tolv slapp jeg derfor alt jeg hadde i hendene, rev av meg ytterjakken og slo hjul gjennom Torggata i en slags frihetsdans. Åh, ja da. Mens i virkeligheten pakket jeg meg inn i skjerf og votter, og satte kursen mot bussterminalen med en veske blytung av alle bøkene jeg har lekser i denne uken. Det er altså to bøker - men de er kjempetunge, jeg lover.

#1 Forresten, jeg har ikke evne til å se vakker ut i dag, så derfor bestemte jeg meg for å bli så stygg som jeg kunne bli.Ble du redd nå? Tenkte meg det. Hvis det er noen trøst, her er et bilde av en hund.Og her er et bilde av flere alpakkaer.Og til slutt et litt penere bilde av meg, slik at du som er innom her for første gang ikke får et altfor merkelig førsteinntrykk.#2 Forresten, i dag har jeg spist laks og eggerøre, og akkurat i dag er laks og eggerøre Guds beste oppfinnelse, nest etter solen. Eggerøren er jo faktisk like gul som solen, så antakelig har solen injisert eggerøren med sin solenergi, slik at jeg også skulle bli fylt med glødende solenergi. Vel, mest sannsynlig ikke, i og med at hendene mine fremdeles er blåfrosne.#3 Forresten, siden sosiale medier som Twitter og Facebook i hvert fall ikke gir deg noe signal om hvor kaldt det eller hvor grusomt det er å stå opp om morgenen, så har du garantert ikke fått med deg at det er snø på østlandet i dag. Derfor ga jeg deg nettopp denne ekstremt relevante informasjonen, så vær så god, bare hyggelig og gå for all del pent. Hvis ikke kan du risikere å skli på det glatte føret og knuse kneskålene eller noe. Viktig å være føre var, for ikke å snakke om optimistisk!

Madeleine Svendsen


KONTAKT
madeleine.svendsen@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits