Madeleine Svendsen

bli itj fest uten skinnvest

  • Skrevet 26.11.2012 klokka 01:02
  • Kategori: Hverdag

Mitt opphold i Trondheim er nå over, og jeg vender nesen mot Oslo. Bokstavelig talt, altså, siden jeg faktisk sitter med togets kjøreretning. Temperaturen utenfor er på nullpunktet, og kupéen jeg sitter i lukter appelsin. Jeg trekker da den slutning at noen spiser appelsin, for noe annet ville vært høyst snodig.Jeg er ikke alene på dette toget. Tvert imot, vognene er jo fulle av mennesker, men nå snakker jeg først og fremst om mine reisekompanjonger, nemlig Herr Pepsi Max og Herr MacBook. Sammen kan vi gå gjennom ild og vann.

Ja, i alle fall åtte timer på toget.Jeg har vært en smule misfornøyd med det faktum at nettforbindelsen til NSB til tider er like ikke-eksisterende som kjærlighetslivet mitt, men så oppdaget jeg noe som straks gjorde meg blid igjen, nemlig at toget har stikkontakter under setene! Det er jo helt fantastisk, ja, nesten som jul og bursdag på en og samme dag!

Det er også strengt tatt noe jeg burde oppdaget på veien oppover, i stedet for nå som jeg skal sove.

Her er forresten et bilde av en katt.Jeg har aldri hatt katt. Men jeg har hatt hund, kanin, papegøye og et hamster med bare tre ben.

Til jul ønsker jeg meg en alpakka.

Hvis dere skulle fundere på hva jeg har gjort i Trondheim, så kan jeg fortelle dere at jeg har bodd på hybelen til Marthe. Hun er en av mine beste venninner, og dere har sett henne på bloggen før. Nå har hun emmigrert fra Indre Østfold og opp til Sør-Trøndelag for å studere, slik at barna deres kan ha henne som lærer i samfunnsfag en dag.

Jeg skal ikke bli lærer, jeg skal bli jurist, og hvis det skulle slå feil, så har jeg fått høre at jeg har så behagelig stemme at jeg burde bli høytalerdame hos NSB. Marthe mener for øvrig at kokkekunnskapene mine kvalifiserer til å jobbe på den lokale wok-restauranten. Karrierekursen er med andre ord staket ut.

Marthe og jeg har laget mat sammen, vasket opp sammen, ledd sammen, sett flere episoder av Kollektivet sammen og tatt bilder sammen.Jeg har også lekt turist, og trosset vind og vær for å ta bilder nede i sentrum. Hodet mitt blåste nesten bort, men se bare her, så fint det ser ut. Trondheim er egentlig veldig fint, så dere burde avlegge et besøk hit en eller annen gang.

Vi ankommer forresten Oppdal om fem minutter. Avstigning på togets høyre side. Nettforbindelsen leker gjemsel. Ha en trivelig reise. Takk for det.

Og dere, apropos NSB, så kjørte jeg med et av deres tog her om dagen, og på det toget hadde de slike spyposer som dette.Men jeg sitter da ikke på et flytog, sier jeg, og undres over hvordan jeg da skal kunne bli flysyk. Mamma, som bestandig har et svar på alt, svarer så at: "Nei, men du kan bli flysyk hvis toget faktisk flyr, og det gjør det hvis det sporer av og detter utfor en bro."

Nå skal jeg sove. Sittende. Jeg kommer til å våkne med blåmerker i rumpa. 

neste stopp er bartebyen

  • Skrevet 23.11.2012 klokka 07:26
  • Kategori: Hverdag

Våknet klokken 05.05 av at vekkerklokken deiset i gulvet; deretter gjaldt det å stupe mest mulig akrobatisk over alt rotet i sengen, finne veien til badet med tåkete linser og så smått begynne å koble hjernen sammen med resten av kroppen.

Nå er kofferten pakket, togbillettene ligger klare i lommeboken, og det gjenstår bare noen timer på skolen før jeg reiser en aldri så liten tur til Trondheim. Der skal jeg gro trønderbart, kjøpe skinnvest og drikke karsk, og nå tuller jeg med dere, for jeg skal bo hos venninnen min, hun er ikke trøndersk engang, og jeg drikker bare pepsi max, og jeg kjenner dessuten flere trøndere, men ingen bruker skinnvest og ingen av dem har bart.

Mitt store spørsmål er hva jeg skal slå i hjel reisetiden med. For hva gjør man egentlig på et tog i syv timer? Drikker fem liter brus, slår hjul i midtgangen og tar initiativ til å utvikle et nært og en anelse pågående forhold til medpassasjeren ved sin side? To av de nevnte vil antagelig få meg arrestert eller innlagt, så det tryggeste vil nok være å ty til en så alminnelig ting som det å sove.

Skal du slå hjul, drikke brus eller reise med offentlig transport i helgen, eller er du kanskje opptatt med å gro bart?

nyttårskjolen

  • Skrevet 20.11.2012 klokka 21:07
  • Kategori: Hverdag

Min kjærlighet for glitter nådde nye høyder da jeg i dag tok turen innom favorittbutikken og kjøpte meg en ny kjole. Den er til nyttårsaften, og da er det lov å glitre litt. Eller mye.

// Glitterkjole med åpen rygg fra Gina Tricot.

Madeleine Svendsen


KONTAKT
madeleine.svendsen@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits