Madeleine Svendsen

Borte bra, men hjemme best

 • Skrevet 28.10.2015 klokka 20:24
 • Kategori: Hverdag

Hei, dere! Har dere hatt en fin onsdag? Jeg er omsider tilbake på norsk jord, noe jeg egentlig må si at er litt deilig. Ja, jeg vet jeg kommer til å angre bittert på den setningen når vinteren kommer, men alvorlig talt; selv om det å være på ferie er fantastisk, så er det likevel noe med den følelsen av å komme hjem. Hjem til sitt eget og til de man er aller mest glad i. Det var definitivt det beste, det å se familien og gi hunden en fem minutter lang klem. Deretter var det nest beste å sove i min egen seng, og det tredje beste tror jeg må være å ha gresk yoghurt og pepsi max i livet mitt igjen.Det føltes litt ekstra vondt å vekke hjernen klokken halv syv i dag, spesielt etter å ha vært på reisefot i hele tretten timer i går, men ellers har det å omstille seg til å være tilbake på jobb gått ganske greit. Jeg har jo tross alt savnet kaffemaskinen på kontoret mitt mens jeg har vært borte, og selv om jeg, som det ihugga B-mennesket jeg er, ikke helt liker å innrømme det, så er jeg faktisk litt fan av disse hverdagsrutinene også. Dessuten har dagene en tendens til å bare suse av gårde når man har ting å gjøre, noe som betyr at det ikke er lenge igjen før jul og nyttår er rett rundt hjørnet, og det er jo en av de beste tidene på året!

Nå skal resten av kvelden før leggetid gå med til å pleie forholdet til playstationen min, og så gjenstår det å se om jeg klarer å holde på den gode døgnrytmen ut uken. Verdt et forsøk! Hvem vet, hvis dét går etter planen, kanskje jeg til og med klarer å bryte ut av støttemedlemskapet mitt på treningssenteret snart også... hehe. Vi snakkes!

Bildedryss fra Bellapais

 • Skrevet 25.10.2015 klokka 23:23
 • Kategori: Kypros 2015

Hei på dere! Her på Kypros er været fortsatt ganske dårlig, uheldigvis for oss som ikke har rukket å bli særlig brune enda. Det regner om natten, er overskyet om dagen og på fredag var det faktisk strømbrudd i leiligheten vår i mange timer på grunn av lynet. Rikke og jeg er fremdeles fulle av kløende prikker, men etter å ha fått tak i salve og medisin på apoteket krysser vi fingrene for at det snart gir seg, før vi blir helt gale. Ellers gjør vi ikke stort annet enn å spise, sove og sløve, nå som vi har sett alt som er verdt å se på øya. Derfor legger jeg like gjerne ut noen bilder fra Bellapais, det siste stedet vi besøkte.Som dere sikkert har sett er det ganske mye stein i dette landet, så det er begrenset hvor spennende bilder det blir, men vakkert er det nå i hvert fall.Nå skal denne fine frøkna og jeg straks hoppe i seng, for her er klokken over midnatt og vi er kjempetrøtte, så vi blogges mer senere. God natt så lenge! Håper dere har hatt en fin søndag <3

Nicosia

 • Skrevet 22.10.2015 klokka 22:10
 • Kategori: Kypros 2015

Tirsdag var vi en tur i Nicosia, eller Lefkosa på tyrkisk, som er hovedstaden på Kypros. Denne hovedstaden er litt spesiell, ettersom en mur går gjennom byen og deler den i to mellom nordsiden og sørsiden av øya. Vi befinner oss på nordsiden, og den delen av Nicosia har blant annet veldig mye historie og arkitektur.

Vi gikk mest i gamlebyen, der det er en del butikker, spisesteder og noen fine bygninger å se på. Blant annet var vi inne i en slags stor bygård der det for det meste selges souvenirer og håndarbeider, og vi gikk tur rundt en flott moské som tidligere har vært en kristen katedral. Etterpå spiste vi lokale pannekaker med honning og jeg fikk smakt på tyrkisk kaffe for første gang. Ikke helt min greie, ettersom nesten hele kaffen består av kaffegrut, men pannekakene var i hvert fall veldig gode! I tillegg handlet jeg litt krydder, te og andre småting som det er gøy å ha med seg hjem.I natt ble det skikkelig uvær her, så i dag har det verken vært spesielt mye sol eller varme. Det gjorde i grunn ingenting, ettersom vi bare har sittet hjemme i leiligheten hele dagen uansett. Rikke og jeg har nemlig fått små røde prikker overalt på kroppen som klør noe voldsomt, og vi har skjønt såpass som at det i hvert fall ikke er myggstikk, så nå har vi lagt alt av sengetøy og klær til vask i håp om å bli kvitt hva enn det er som spiser oss opp. Vi vet jo egentlig ikke nøyaktig hva det er eller hvor det kommer fra, men best å være på den sikre siden!

Litt kjipt er det nå med dette været, da. I følge internett har Kypros omtrent tre hundre og førti soldager i året, også kommer regnet akkurat når vi er her, haha. I skrivende stund har vi nettopp fått tilbake lyset etter at kveldens høylytte runde med lyn og torden tok strømmen, men vi krysser fingrene for at vi i det minste får litt mer sol før vi skal hjem til norsk høst igjen!

Søndagstur til Karmi

 • Skrevet 19.10.2015 klokka 22:46
 • Kategori: Kypros 2015

God kveld, dere! Klokken nærmer seg midnatt her nede og vi er på vei i seng, men før jeg legger meg ville jeg bare stikke innom og dele noen bilder jeg tok i går. Da var vi nemlig i Karmi, en koselig liten landsby som ligger høyt oppe i fjellet. Er det ikke fint der? I morgen skal vi også besøke Nicosia, som er hovedstaden her på øya, og det gleder jeg meg veldig til!Lazy days

 • Skrevet 19.10.2015 klokka 10:37
 • Kategori: Kypros 2015

Her om dagen fikk vi endelig tatt feriens første bad i Middelhavet, og det var så deilig! Jeg har ikke badet siden jeg var på Malta for et år siden, så det har jeg virkelig savnet. Når vi skal på stranden tar vi buss til en by ved navn Lapta som ligger rett ved her vi bor, hvor det er flere restauranter som har solsenger og egen strandlinje. Da er det veldig greit å bare tilbringe dagen der, så kan man ta seg en matbit eller en kald drink når man får lyst til det.På lørdag dro vi en tur inn til Lapta for å besøke markedet der. Det var ikke så fryktelig mye spennende å handle, men jeg kjøpte meg i alle fall et par fine armbånd. Etterpå spiste vi lunsj ved havet, før vi ble med besteforeldrene til Vegar hjem. De bor i et koselig hus like i nærheten av leiligheten vår, og i motsetning til oss har de et svømmebasseng som fungerer og som det i hvert fall ikke har ramlet en geit oppi (hehe, du leste riktig), så da ble det jammen litt bading i klorvann på oss likevel. Enda så fint det er på stranden, så er det greit å slippe tang, steiner og småfisk når man kan, sier nå jeg...

I dag har vi tenkt oss en tur på stranden igjen, så vi blogges mer senere!

En etterlengtet ferie

 • Skrevet 18.10.2015 klokka 11:45
 • Kategori: Kypros 2015

Hei på dere! Akkurat nå befinner jeg meg på Kypros, og her har jeg vært siden tirsdag. Jeg har reist hit med Rikke og Vegar, to veldig gode venner av meg, og vi bor i en leilighet som foreldrene til Vegar eier. Leiligheten ligger i en liten landsby ved navn Karsiyaka, og det er så fint her! Her har vi det vi trenger, inkludert utsikt til Middelhavet. Svømmebassenget vårt ble dessverre i ustand rett før vi dro nedover, men stranden er heldigvis bare en kort kjøretur unna, og der er det faktisk varmere i vannet også. Alt i alt koser vi oss skikkelig, og det er godt vi skal være her i hele ni dager til!På torsdag dro vi inn til Kyrenia, eller Girne som byen heter på tyrkisk, som ligger en halvtimes tid unna her vi bor. Der spiste vi blant annet lunsj, gikk tur langs havnen og besøkte Girne Kalesi, en gammel festning med kjempefin utsikt over byen.Nå skal jeg gjøre meg litt i stand, for vi skal snart ut med besteforeldrene til Vegar og spise lunsj på et sted som visstnok skal være veldig fint. Føler nesten alt vi gjør her nede er å spise og drikke øl, men sånn er det vel når man er på ferie, haha.

Håper dere får en fin søndag!

Greek yogurt breakfast bowl

God morgen, alle sammen! I dag vil jeg dele en ny frokostfavoritt med dere, nemlig gresk yoghurt med masse god topping. Både enkelt å lage og veldig godt! Om morgenen foretrekker jeg å spise noe som er friskt og lett, men samtidig næringsrikt og mettende, og da er dette midt i blinken sammen med en kopp kaffe.

Alt du trenger er gresk yoghurt naturell fra Synnøve, en stor håndfull frosne bringebær som tines lett i mikrobølgeovn, crunchy müsli, gojibær, kakaonibs og til slutt litt flytende honning eller fibersirup. Du kan også tilsette hampfrø, chiafrø eller andre ting du liker dersom du ønsker det. Det hele er gjort på toppen to minutter, og vips - så har du en skål full av sunne godsaker.

Håper frokosttipset falt i smak og at dere får en kjempefin torsdag videre!

Interior inspo #1

 • Skrevet 01.10.2015 klokka 16:28
 • Kategori: InteriørJeg elsker interiør, og nå som jeg holder på med å innrede rommet mitt akkurat slik jeg vil ha det, så har jeg om mulig enda mer dilla. Det finnes så utrolig mye fint, noe som nesten er litt dumt, for jeg vil jo ha alt! Haha. Blant annet synes jeg denne stilen er innmari kul, hva synes dere? Det skal sies at det ikke er helt slik jeg velger å innrede hos meg selv, ettersom jeg liker meg aller best når det er litt mer lunt og hjemmekoselig, men åh, jeg hadde nok ikke sagt nei takk til en stor, lys leilighet med svære vinduer og dette interiøret heller, akkurat!

Madeleine Svendsen


KONTAKT
madeleine.svendsen@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits