Madeleine Svendsen

Nicosia

  • Skrevet 22.10.2015 klokka 22:10
  • Kategori: Kypros 2015

Tirsdag var vi en tur i Nicosia, eller Lefkosa på tyrkisk, som er hovedstaden på Kypros. Denne hovedstaden er litt spesiell, ettersom en mur går gjennom byen og deler den i to mellom nordsiden og sørsiden av øya. Vi befinner oss på nordsiden, og den delen av Nicosia har blant annet veldig mye historie og arkitektur.

Vi gikk mest i gamlebyen, der det er en del butikker, spisesteder og noen fine bygninger å se på. Blant annet var vi inne i en slags stor bygård der det for det meste selges souvenirer og håndarbeider, og vi gikk tur rundt en flott moské som tidligere har vært en kristen katedral. Etterpå spiste vi lokale pannekaker med honning og jeg fikk smakt på tyrkisk kaffe for første gang. Ikke helt min greie, ettersom nesten hele kaffen består av kaffegrut, men pannekakene var i hvert fall veldig gode! I tillegg handlet jeg litt krydder, te og andre småting som det er gøy å ha med seg hjem.I natt ble det skikkelig uvær her, så i dag har det verken vært spesielt mye sol eller varme. Det gjorde i grunn ingenting, ettersom vi bare har sittet hjemme i leiligheten hele dagen uansett. Rikke og jeg har nemlig fått små røde prikker overalt på kroppen som klør noe voldsomt, og vi har skjønt såpass som at det i hvert fall ikke er myggstikk, så nå har vi lagt alt av sengetøy og klær til vask i håp om å bli kvitt hva enn det er som spiser oss opp. Vi vet jo egentlig ikke nøyaktig hva det er eller hvor det kommer fra, men best å være på den sikre siden!

Litt kjipt er det nå med dette været, da. I følge internett har Kypros omtrent tre hundre og førti soldager i året, også kommer regnet akkurat når vi er her, haha. I skrivende stund har vi nettopp fått tilbake lyset etter at kveldens høylytte runde med lyn og torden tok strømmen, men vi krysser fingrene for at vi i det minste får litt mer sol før vi skal hjem til norsk høst igjen!

Madeleine Svendsen


KONTAKT
madeleine.svendsen@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits